maandag 1 november 2010

History Happens Here!


De US National Archives hebben dit jaar de webpagina History Happens Here! geopend. Hierop is het mogelijk oude foto's uit de collecties die de instelling online beschikbaar stelt te uploaden in een actuele foto. Een groot succes kan dat (nog) niet worden genoemd, maar het levert wel mooie plaatjes op zoals die hierboven van het oude Ford's Theatre in Washington DC.

3 opmerkingen:

  1. Iets dergelijks vind je ook op Historypin. Ik heb daar zelf al eens een paar foto's in gezet. Dat was best lastig om ze precies op de goede plek en redelijk in verhouding te krijgen. Zoek maar eens in Burgum.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke vondsten. Wat er toch allemaal mogelijk is. En zouden jullie zoiets niet op kunnen pakken?
    Jullie beider voorbeelden hebben ook wel iets weg van 'Streetmuseum'. Werkt op de iPhone als je 's in London bent en over wifi beschikt ter plekke.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kende dit alleen in real life: volgens mij in Tilburg en Amsterdam zijn fotopanelen op straat geplaatst waarop de oude situatie op die plek stond afgebeeld, met tekst erbij. Ik kan de voorbeelden zogauw niet vinden op internet, maar ik vond het zelf een erg goed manier om diepgang te geven aan wat je op straat ziet en geschiedenis heel dichtbij te brengen: die foto van een razzia is gemaakt op de plek waar jij nu staat. Jullie voorbeelden geven die historische sensatie ook.

    BeantwoordenVerwijderen